Previous Next

Specialty καφές καβουρδισμένος on demand για να γεμίζει όλο το σπίτι τα αρώματα του φρέσκου καφέ!

Ο καφές είναι μια απλή, αλλά λατρεμένη καθημερινή απόλαυση. Γι’ αυτό και εμείς στην Kudu Coffee Roasters κάνουμε τα πάντα, ώστε να αναβαθμίσουμε αυτή την απόλαυση σε ένα γαστρονομικό ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων. 

Καθημερινά οι roasters της ομάδας μας καβουρδίζουν μικρές ποσότητες καφέ on demand, δηλαδή όταν μας το ζητήσετε, έτσι ώστε όπου και να βρίσκεστε στον κόσμο να παραλάβετε τον καφέ σας όσο πιο κοντά στην ημέρα καβουρδίσματος γίνεται. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε πολύ εύκολα καθότι η ημερομηνία καβουρδίσματος αναγράφεται πάνω σε κάθε κουτί που παραλαμβάνετε.

Με αυτό το τρόπο, στοχεύουμε να φτάνει στο σπίτι σας πάντα το πιο φρέσκο αποτέλεσμα, που θα ξεχειλίζει αρώματα και γεύσεις, σε αντίθεση με πολλούς καφέδες του εμπορίου που εξαιτίας της παραμονής τους στα ράφια πάρα πολλές μέρες έχουν χάσει κάθε ιδιαιτερότητά τους. 

Ως λάτρεις του εκλεκτού καφέ, αλλά και ως εταιρεία επιδιώκουμε τον καλύτερο έλεγχο της ποιότητας του καφέ που προσφέρουμε στο κοινό μας και την απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία που ακολουθείται. 

Γιατί ο φρεσκοκαβουρδισμένος καφές πρέπει να “ξεκουραστεί”;

Κάτι που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, είναι το πόσο σημαντικός είναι ο ‘’χρόνος ξεκούρασης’’ μετά το καβούρδισμα του καφέ.

Όταν ο πράσινος κόκκος καβουρδίζεται απελευθερώνει υγρασία επιτρέποντας στο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) να παγιδευτεί μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι σακούλες του καφέ διαθέτουν βαλβίδες μιας κατεύθυνσης, επιτρέποντας στο αέριο να εξαχθεί με την πάροδο του χρόνου, ώστε μην ‘’εκραγούν’’ οι σακούλες αλλά και να εμποδίζουν το οξυγόνο να εισχωρεί για να μην οξειδωθεί ο καφές.

Πώς αυτό λοιπόν επηρεάζει τη γεύση του καφέ;

Φανταστείτε να τρώτε ένα καυτό φαγητό. Δε θα μπορέσετε να γευτείτε τίποτα πέραν του ζεστού ατμού μέσα στο στόμα σας. Αν δώσετε λίγο χρόνο να κρυώσει ελαφρώς τότε θα μπορέσετε πιο εύκολα να νιώσετε όλες τις γεύσεις και τα αρώματα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον καφέ. Όταν επιτρέπουμε στον καφέ να ξεκουραστεί μετά το καβούρδισμα, φυσικά συσκευασμένος και πριν ανοιχτεί, τότε όλες οι γεύσεις θα αναδειχθούν προσφέροντας μεγαλύτερη σαφήνεια στο φλιτζάνι σας. Εν ολίγοις δίνοντας χρόνο στον καφέ, αυτό που γεύεστε είναι η καθαρή γεύση από τους κόκκους του και όχι το παγιδευμένο διοξείδιο του άνθρακα που θεωρείται ότι δεν δίνει ευχάριστη γεύση στον φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ.

Στην KUDU φροντίζουμε πάντα ώστε ο καφές να έρθει σε εσάς “ξεκουρασμένος” και έτοιμος να τον απολαύσετε.

***Ο προτεινόμενος χρόνος κατανάλωσης μετά το άνοιγμά του είναι μεταξύ 10-30 ημερών. Αυτό δεν σημαίνει πως ο καφές μετά από αυτές τις ημέρες χαλάει, απλά η ένταση των αρωμάτων και των γεύσεων δεν είναι το ίδιο έντονη όπως την πρώτη μέρα που ανοίγετε το σακουλάκι του καφέ και όλο το σπίτι γεμίζει υπέροχες μυρωδιές.

Διαλέξτε λοιπόν τον καφέ που ταιριάζει στις γεύσεις σας από το eshop μας και εμείς θα τον ετοιμάσουμε για να φτάσει φρεσκοκαβουρδισμένος στα χέρια σας σύντομα