Previous Next

Διαδικασία

Στην KUDU καβουρδίζονται μικρές ποσότητες σχεδόν καθημερινά ώστε πάντα να έχετε το πιο φρέσκο αποτέλεσμα.

Η πρακτική που ακολουθούμε λοιπόν είναι να καβουρδίζουμε κατά την παραγγελία σας , έτσι ώστε όπου και να βρίσκεστε στον κόσμο , να παραλαμβάνετε τον καφέ σας όσο πιο κοντά στην ημέρα καβουρδίσματος γίνεται. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε πολύ ευκολά καθότι η ημερομηνία αναγράφεται επάνω σε κάθε κουτί που παραλαμβάνετε.

Αυτό που επιδιώκουμε είναι ο καλύτερος έλεγχος ποιότητας και η απόλυτη διαφάνεια στην διαδικασία που ακολουθείται. 

Κάτι όμως που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό , είναι το πόσο σημαντικός είναι ο ‘’χρόνος ξεκούρασης’’ μετά το καβούρδισμα του καφέ.

Χρόνος ξεκούρασης

 Όταν ο πράσινος κόκκος καβουρδίζεται απελευθερώνει υγρασία επιτρέποντας στον διοξείδιο του άνθρακα (CO2) να παγιδευτεί μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι σακούλες του καφέ διαθέτουν βαλβίδες μιας κατεύθυνσης , επιτρέποντας στο αέριο να εξαχθεί με την πάροδο του χρόνου ώστε μην ‘’εκραγούν’’ οι σακούλες αλλά και να εμποδίζουν το οξυγόνο να εισχωρεί για να μην οξειδωθεί ο καφές.

Πως αυτό λοιπόν επηρεάζει την γεύση του καφέ;

Είναι πολύ απλό. Φανταστείτε να τρώτε ένα καυτό φαγητό. Δεν θα μπορέσετε να γευτείτε τίποτα πέραν του ατμού μέσα στο στόμα σας. Αν δώσετε λίγο χρόνο να κρυώσει ελαφρώς τότε θα μπορέσετε πιο εύκολα να νιώσετε όλες τις γεύσεις και τα αρώματα.

Έτσι και με τον καφέ. Όταν επιτρέπουμε στον καφέ να ξεκουραστεί μετά το καβούρδισμα, φυσικά συσκευασμένος και πριν ανοιχτεί, τότε όλες οι γεύσεις θα αναδειχθούν προσφέροντας μεγαλύτερη σαφήνεια στο φλιτζάνι σας. Εν ολίγης  δίνοντας χρόνο στον καφέ, αυτό που γεύεστε είναι η καθαρή γεύση από τους κόκκους του και όχι το παγιδευμένο διοξείδιο του άνθρακα που θεωρείται ότι δεν δίνει ευχάριστη γεύση στον φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ.

Σας φροντίζουμε

Στην KUDU φροντίζουμε πάντα ώστε ο καφές να έρθει σε εσάς ‘’ξεκουρασμένος’’ και έτοιμος να τον απολαύσετε.
Ο προτεινόμενος χρόνος κατανάλωσης μετά το άνοιγμά του είναι μεταξύ 10-30 ημερών. Αυτό δεν σημαίνει πως ο καφές μετά από αυτές τις ημέρες χαλάει, απλά η ένταση των αρωμάτων και των γεύσεων δεν είναι το ίδιο έντονη όπως την πρώτη μέρα που ανοίγετε το σακουλάκι του καφέ και όλο το σπίτι γεμίζει υπέροχες μυρωδιές.

Επικοινωνήστε μαζί μας για συμβουλές και πληροφορίες.

Σας ευχόμαστε υπέροχες παρασκευές και καλή απόλαυση!