>>> <<<>>> Roasting <<<

Πιστεύουμε απόλυτα ότι ο καφές σε όλες τις μορφές του παρασκευασμένος - πρέπει να είναι μια προσιτή πολυτέλεια και απόλαυση. Στόχος μας είναι να κάνουμε τον καφέ μας μια αξέχαστη προσθήκη σε οποιαδήποτε εμπειρία σας και να κάνουμε την πράξη της προετοιμασίας και της απόλαυσης ενός φλιτζανιού μια εμπειρία από μόνη της. Η επιδίωξη του γευστικού καφέ είναι για εμάς ένα δια βίου ταξίδι ανακάλυψης και πολυπλοκότητας που υπάρχει για να το μοιραστούμε και να το υπηρετούμε. Η ομάδα καβουρδίσματος ταξιδεύει στον κόσμο προσπαθώντας να συλλέγει και να ανακαλύπτει νέους παραγωγούς πολύ συχνά μέσα στο χρόνο, δημιουργώντας νέες σχέσεις συνεργασίας.

Αγοράζουμε, καβουρδίζουμε και πουλάμε φρέσκιες παρτίδες κάθε σεζόν και αποθηκεύουμε τους πράσινους κόκκους σε δωμάτιο κλιματικά ελεγχόμενο. Κάθε καβουρδισμένη παρτίδα υποβάλλεται σε έναν αριθμό ποιοτικών ελέγχων, όπως είναι η καταγραφή του προφίλ καβουρδίσματος, αλλά και το πιο σημαντικό που είναι η γευστική δοκιμή. Δοκιμάζουμε κάθε παρτίδα και προσπαθούμε πάντα να βελτιώσουμε το καβούρδισμα μας μέσα στο χρόνο.

Μια Ματιά Στο Εσωτερικό

Αφού ο πράσινος καφές εισέλθει στις εγκαταστάσεις καβουρδίσματος ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά πριν από αυτό είναι καλό να γνωρίζετε για τον εξοπλισμό ψησίματος. Καβουρδίζουμε  σε τέσσερα διαφορετικά μηχανήματα. Ως αντιπρόσωποι της Giesen στην Ελλάδα και την Κύπρο, χρησιμοποιούμε το Giesen W45 για τους καφέδες μοναδικής προέλευσης και τα χαρμάνια που παράγουμε και που κυρίως έχουμε την μεγαλύτερη ζήτηση. Το Giesen W6 χρησιμοποιείται για μικρότερες παρτίδες και τα πιο ανοιχτόχρωμα καβουρδίσματα. Το Giesen W1 χρησιμοποιείται γενικά για τους καφέδες διαγωνισμών και ως δειγματοληπτικό  όταν είναι δυνατόν. Επίσης, όπως σε κάθε roastery υπάρχει ένα μικρό καρβουδιστήρι 50 γραμμαρίων (Ikawa) ώστε να καβουρδίζεται σε πολύ μικρές ποσότητες κάθε δείγμα για να αποφασιστεί εντέλει αν θα αγοραστεί ή όχι. Οι καβουρδιστές μας είναι απόλυτα υπεύθυνοι για να προβάλουν την καλύτερη πτυχή  του κάθε καφέ βασισμένοι στο όραμα της εταιρίας.

Καβουρδίζουμε καθημερινά και στοχεύουμε στην φρεσκάδα αλλά και στην βιωσιμότητα των καρπών μέχρι το φλιτζάνι.

Η Ποιότητα Μετράει

Πριν καβουρδίσουμε, αναλύουμε την περιεκτικότητα σε υγρασία, το χρώμα, την ηλικία του πράσινου καφέ, την προέλευση, τη μέθοδο επεξεργασίας και στη συνέχεια καβουρδίζουμε 4-6 παρτίδες ανάλογα με την ποσότητα. Πειραματιζόμαστε με την ένταση στη  θερμοκρασία, για να δούμε ποιο καβούρδισμα παράγει την καλύτερη  δυνατή  γεύση. Στη συνέχεια φτιάχνουμε τα διαφορετικά προφίλ. Την 14η ημέρα παρασκευάζουμε εσπρέσο σε συγκεκριμένα προφίλ για να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα, για να μάθουμε πώς εξελίσσεται, ποιες γεύσεις παραμένουν κλπ. Οι πελάτες μας πρέπει να  εμπιστεύονται και να καταλαβαίνουν πως το μόνο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι η ευχαρίστησή τους όταν πίνουν τους καφέδες μας.

Roasters

Thanasis Nikolis

Θανάσης Νικόλης

Head of Roasting, Green coffee advisor and buyer, R&D Manager

Με εμπειρία που ξεκινάει από το 2002 στη βιομηχανία καφέ, ο Θανάσης είναι ο επικεφαλής στην έρευνα και ανάπτυξη της εταιρίας όπως και στο καβούρδισμα. Βρίσκεται σε αυτή τη θέση από τις πρώτες μέρες της εταιρείας (2013). Η προηγούμενη εμπειρία του περιλαμβάνει εργασία ως barista, εκπαιδευτής, προπονητής και υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού. Κέρδισε την 1η θέση στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Barista το 2013 και έφτασε στους ημιτελικούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Barista στη Μελβούρνη την ίδια χρονιά. Μετράει ήδη 3 Εθνικά Πρωταθλήματα ως προπονητής σε διαγωνισμούς Brewers, Roasting και Ibrik.

Alexandros Ferras

Αλέξανδρος Φέρρας

Executive Roaster, R&D crew

Ο Αλέξανδρος είναι ο Έλληνας Εθνικός Πρωταθλητής καβουρδίσματος  για το 2019 και κατέλαβε την 11η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καβουρδίσματος 2019 στην Ταϊβάν. Ξεκίνησε το 2012 ως barista και σύντομα έγινε επόπτης και διευθυντής καθηκόντων του KUDU Coffee Shop. Από το 2016 ασχολείται με το καβούρδισμα στο πλάι του Head Roaster και μαζί έχουν στόχο την εξέλιξη των ποιοτικών και γευστικών προτύπων του καφέ. O τρόπος με τον οποίο αυτό επιτυγχάνεται είναι η συνεχής έρευνα, καθοδήγηση και εκπαίδευση.