AeroPress
Από τότε που ο Alan Adler εφηύρε το Aeropress (2005 - ΗΠΑ), γρήγορα κέρδισε τη δημοτικότητα για τη μοναδική γεύση που μας δίνει όταν παρασκευάζουμε καφέ. Πλήρεις γεύσεις με έντονα αρώματα και επίγευση μεγάλης διάρκειας. Το Aeropress είναι πολύ εύκολο στη χρήση και τον καθαρισμό. Βασίζεται στη μηχανική της French Press και επίσης, χρησιμοποιώντας φίλτρο χαρτιού και λαστιχένιο καπάκι, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Το έχετε δοκιμάσει? Εάν όχι, ξανασκεφτείτε το!
Aeropress Brewer
Φίλτρο χαρτιού
Βραστήρας
Ελαφριά καβουρδισμένος καφές
Μύλος (ή αλεσμένος καφές)
Ζυγαριά
Χρονόμετρο
Εργαλείο ανάδευσης (Προαιρετικά)
Κανάτα
BREWING STEPS
Αλέστε 17 γραμμάρια ελαφρά καβουρδισμένου καφέ (πλήρες κουτάλι Aeropress) τόσο καλά όσο το αλάτι.
Εισάγετε το φίλτρο χαρτιού στο πλαστικό καλάθι και προθερμάνετε το με ζεστό νερό για σχεδόν 5 δευτερόλεπτα, για να απαλλαγείτε από οποιοδήποτε υπόλειμμα γεύσης ή αρώματος από το φίλτρο χαρτιού και για να ζεσταίνετε τα πάντα.
Συναρμολογήστε το Aeropress σας. Ελέγξτε ότι όλα είναι στεγνά.
Τοποθετήστε το καλάθι στο κάτω μέρος του θαλάμου και τοποθετήστε το στο πάνω μέρος του. Τοποθετήστε τα στη ζυγαριά και εισάγετε τώρα τον καφέ.
Μηδενίστε τη ζυγαριά, ξεκινήστε το χρονόμετρο και ρίξτε 34 γραμμάρια ζεστού νερού (92C). Ανακατέψτε 3 φορές με ένα ραβδί / κουτάλι και περιμένετε για 30 δευτερόλεπτα. Βεβαιωθείτε ότι όλος ο καφές είναι βυθισμένος στο νερό.
Ρίξτε νερό μέχρι 200γρ. Ανακατέψτε ξανά 3 φορές.
Στο 1:30, τοποθετήστε ξανά το έμβολο και πιέστε απαλά προς τα κάτω. Όταν ακούσετε τον ήχο ότι ο αέρας βγαίνει, σταματήστε να πατάτε.
Καθαρίστε τα πάντα, σερβίρετε σε ένα φλιτζάνι και απολαύστε!
TIPS
Για συνταγή by pass, ακολουθήστε τα ίδια βήματα, αλλά χρησιμοποιήστε 30gr καφέ με 100 gr νερό και στη συνέχεια προσθέστε 100gr νερό περισσότερο στο τελικό φλιτζάνι. Ανακατέψτε καλά και απολαύστε!