Το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress έφτασε και σε θέλουμε
εκεί!
Καλούμε όλους τους λάτρεις του καφέ – είτε είσαι
επαγγελματίας Barista είτε απλά παθιασμένος με τον καφέ – αυτή είναι η στιγμή σου.
Περιορισμένες θέσεις, απεριόριστη διασκέδαση!
Μη χάσεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις στον ενθουσιασμό του
6ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος AeroPress 2023.
Ξεσκόνισε τις μυστικές σου συνταγές, άρπαξε τον μύλο σου και
ετοιμάσου να δημιουργήσεις τον καλύτερο καφέ της ζωής σου. Ψάχνουμε για το
απόλυτα ισορροπημένο φλιτζάνι, γεμάτο γεύση και άρωμα!
Save the date,
διάδωσε το και ετοιμάσου για μια αναμέτρηση όπως καμία άλλη.
Το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress πλησιάζει και ήρθε η
ώρα να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ>
25.09.2023
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ>
ATHENS COFFEE FESTIVAL
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ, ΓΚΑΖΙ
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ>
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ
(WAC 2023)
World AeroPress Championship
1-3 Δεκεμβρίου 2023.
Μελβούρνη, Αυστραλία
Καφέδες του Διαγωνισμού
Οι καφέδες της προκριματικής φάσης θα είναι καβουρδισμένοι από την KUDU Coffee!
Επίσημοι κανόνες
Don't Stress.. Just Press..& Grab your AeroPress!
Τριάδες Πρώτου Γύρου - AeroPress 2023
Κριτές

Αθανάσιος Νικολης
Head Roaster, σύμβουλος πράσινου καφέ, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης στην KUDU Coffee Roasters
Εκπαιδευτής, προπονητής και υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού.
Κατέκτησε την 1η θέση στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Barista το 2013 και έφτασε στους ημιτελικούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Barista στη Μελβούρνη την
ίδια χρονιά.
Μετράει ήδη 3 Εθνικά Πρωταθλήματα ως προπονητής σε διαγωνισμούς
Brewers, Roasting και Ibrik.

Σώτος Μιχαήλ
Co-owner | Brand Development at Kross Coffee Roasters
Συνιδρυτής του Kross Coffee Roasters στα Χανιά.
Ασχολείται με τον specialty coffee εδώ και 20 χρόνια και είναι πιστοποιημένος sensory κριτής από την WCC.
Δηλώνει ενθουσιασμένος για την παρουσία του ως κριτής στο φετινό Hellenic AeroPress Championship, και ανυπομονεί
να μοιραστεί την αγάπη και το πάθος του για τον καφέ με όλους τους διαγωνιζόμενους.

Κώστας Καλαφατάς
Owner of Samba Coffee Roasters
Είναι AST Trainer κάτοχος του Q Processing Level 1 και του Coffee Diploma και συγκαταλέγεται στην πρώτη ομάδα που
ασχολήθηκε με το Speciality Coffee στην Ελλάδα.
Το 2003 διοργάνωσε το πρώτο πιστοποιημένο από την SCA Europe σεμινάριο sensory στην Ελλάδα με εισηγητή τον Alf Kramer. Έχει υπηρετήσει τον
χώρο του speciality coffee ως κριτής διαγωνισμών, event coordinator, education
coordinator κ.α.
Κίνητρο του είναι να διαδώσει τον ποιοτικό καφέ σε όσο το
δυνατόν περισσότερο κόσμο!

Σταύρος Λαμπρινίδης
World Certified Judje & AST Trainer
Ένας πρωταγωνιστής στον κόσμο του καφέ, κατέχει τις εκλεκτές θέσεις του Head Barista και Trainer στο Everest, ενώ υπηρετεί επίσης ωςBrand Ambassador για την εταιρία Johny και El Greco.
Με σημαντικές επιτυχίες, όπως η δεύτερη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό Coffee in Good Spirits του 2012 και η πρώτη θέση στο στο παγκόσμιο Ibrik Coffee το 2014, η επιδεξιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη.
Με μια καριέρα που αρχίζει από το 1990 στις υπηρεσίες εστίασης και το bartending, έχει εξελίξει τις δεξιότητές του, αποκτώντας Coffee Diploma, είναι AST Trainer και World Certified Judge. Η επιρροή του είναι αισθητή, αφήνοντας μια ανεξίτηλη επίδραση στην παγκόσμια βιομηχανία του καφέ.

Χρήστος Λουκάκης
QC Manager & AST Trainer at Wisecup Coffee Roasters
Είναι μέλος της ομάδας Wisecup coffee roasters ως QC manager και AST εκπαιδευτής.
Παγκόσμιος πρωταθλητής latte art το 2011 και παγκόσμιος finalist στο
Brewers Cup και Barista το 2012 και 2014.
Το πάθος του, η δουλειά του και το χόμπι του είναι ο καφές
σε όλα του τα στάδια από την καλλιέργεια έως την κατανάλωση.

Γιώργος Μακρόπουλος
Coffee Capabilities Lead at Nestle Professional Greece
Ο Γιώργος Μακρόπουλος είναι πιστοποιημένος Q-Arabica Grader από τον οργανισμό CQI με εξειδίκευση στο Post Harvest Processing. Τα τελευταία 15 χρόνια, δουλεύει ως εκπαιδευτής καφέ και είναι πιστοποιημένος AST για όλες τις ενότητες SCA Coffee Skills Program. Επιπλέον, ο Γιώργος
κατέχει προχωρημένες σπουδές στο Coffee Excellence από το Πανεπιστήμιο ZHAW της Ζυρίχης και είναι διαπιστευμένος από την International Bartenders Association ως εκπαιδευτής. Είναι επίσης πιστοποιημένος γευσιγνώστης και σομελιέ κρασιού.
Τα τελευταία χρόνια είναι Coffee Capabilities Lead στη Nestle Professional Greece, όπου εστιάζει στην αισθητηριακή ανάλυση, το νερό για καφέ, τις τεχνικές παρασκευής και το καβούρδισμα. Η αφοσίωσή του στον κόσμο του καφέ λάμπει μέσα από την εκτεταμένη γνώση και τη δέσμευσή του να τη μοιράζεται με άλλους.

Savina Giachgia
Coffee Expert at Nestlé Professional
Το ταξίδι της ξεκινά στην Λάρισα, όπου εργάζεται ως barista σε Specialty coffeeshop της περιοχής. Το 2019 μετακινείται στην Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνοντας θέσεις Head barista και Coffee trainer.
Το 2020 εντάσσεται στο δυναμικό της Nestlé Professional Ελλάδος ως Coffee Expert. Πολύ σύντομα οι γνώσεις της πιστοποιούνται από την SCA, αποκτώντας το Coffee Diploma(2022). Παράλληλα, εστιάζει στο ανερχόμενο θέμα της βιωσιμότητας του καφέ και προχωρά σε περεταίρω
πιστοποιήσεις (SCA, 2022-23), κάνοντάς το μέρος της ειδίκευσής της.
Το πάθος της και η εξειδίκευση στον καφέ φίλτρου την
οδηγούν στη κατάκτηση της 1ης θέσης στο Hellenic Brewers Cup Championship και στη συνέχεια της 2ης θέσης στο World Brewers Cup Championship 2023.

Χρήστος Ντούβας
Quality Control at Wisecup
Είναι Barista εδώ και 12 χρόνια, με ειδίκευση στον specialty καφέ τα τελευταία 7. Πλέον, εργάζεται στον ποιοτικό έλεγχο στη Wisecup.
Είναι 2 φορές πανελλήνιος πρωταθλητής latte art και ήταν φιναλίστ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Ιουνίο του 2022 στο Μιλάνο.

Γιώργος Δεληχρήστος
Co-founder and General Manager at the coffee company Loud Bean.
Ο Γιώργος Δεληχρήστος είναι Συνιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής εταιρείας καφέ Loud Bean, και διατελεί ως περιφερειακός εκπρόσωπος στην Ευρώπη για τις Ninety Plus και τη Volcan Valley by Ninety Plus.
Το 2018, κατέκτησε τον τίτλο του Πανελληνίου πρωταθλητή στον τομέα του καβούρδισματος καφέ, εκπροσωπώντας τη χώρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση.
Η αφοσίωσή του στον καφέ τον οδήγησε σε παραγωγικές χώρες, προκειμένου να εξοικειωθεί από κοντά με τις πρακτικές καλλιέργειας και επεξεργασίας του καφέ. Με συνεχή προσπάθεια, συμμετείχε ενεργά σε πρωτοποριακές μεθόδους και δημιούργησε τη δική του μοναδική διαδικασία επεξεργασίας καφέ.

Νίκος Κανακάρης
Training & Q.C. Manager | Sales Manager at Cafeistas, Coffee Republic S.A.
Ο Νίκος Κανακάρης εργάζεται στον κλάδο της εστίασης τα τελευταία 19 χρόνια.
Από το 2012 είναι υπεύθυνος εκπαίδευσης, ποιοτικού ελέγχου και εμπορικής ανάπτυξης στην εταιρεία Coffee Republic S.A. και στο specialty project της, Cafeistas. Είναι πιστοποιημένος SCA Trainer (AST) και
παραδίδει σεμινάρια της SCA από το 2015 έως και σήμερα.
Συμμετέχει ενεργά στους
διαγωνισμούς καφέ της SCA, όντας φιναλίστ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Barista για 4 χρονιές (2015,2016,2017, 2020).
Παράλληλα, έχει υπάρξει ενεργό μέλος στις ομάδες των Γαλλία και Ιταλία στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Barista στο Δουβλίνο το 2016 και στη Σεούλ το 2017, αντίστοιχα.

Δημήτρης Παντελής
Roasting Development & Quality Control at Samba Coffee Roasters
Το 2009, ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της εστίασης. Το
2014, ακολούθησε το ρεύμα της specialty κουλτούρας και δραστηριοποιήθηκε ως
Barista σε coffee shops
της Αθήνας μέχρι το 2018.
Από τότε και μέχρι σήμερα, εργάζεται για την εταιρία
Samba Coffee Roasters.
Ο κύριος ρόλος του στην εταιρία είναι το roasting development και το quality
control και είναι επικεφαλής του training για τα συνεργαζόμενα καταστήματα καθώς
και εισηγητής SCA σεμιναρίων ως AST.

Δημήτρης Καραμπάς
HeadBarista Trainer & Quality Control Responsible at Qualita Unica
Με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στον specialty καφέ, ο Δημήτρης είναι δύο
φορές πρωταθλητής στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Cezve Ibrik και δύο φορές φιναλίστ
στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cezve Ibrik.
Είναι εκπαιδευτής με πιστοποίηση AST και έχει παραδώσει εργαστήρια σε σπουδαία
φεστιβάλ καφέ σε όλο τον κόσμο, όπως το Σικάγο, το Λονδίνο, τη Βοστώνη, τη Νέα
Υόρκη, το Βερολίνο και το Μιλάνο, μεταξύ άλλων.
'Είμαι βαθιά συγκινημένος που συμμετείχα στο πρώτο πρωτάθλημα Aeropress το 2016
και τώρα έχω την ευκαιρία να επιστρέψω 7 χρόνια αργότερα ως κριτής. Αυτό δεν θα
μπορούσε να ήταν δυνατό χωρίς τα υψηλά πρότυπα οργάνωσης και την άψογη εκτέλεση
που παρέχει η KUDU Coffee Roasters για αυτήν την εκδήλωση.'
Κώδικας δεοντολογίας
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress υπάρχει για να φέρει κοντά
ανθρώπους που αγαπούν τον καφέ σε ένα ανοιχτό, χωρίς αποκλεισμούς και
διασκεδαστικό περιβάλλον. Λαμβάνοντας μέρος, συμφωνείτε να τηρείτε αυτήν την αποστολή
και να τηρείτε τον Κώδικα Δεοντολογίας μας:
Πιστεύουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν δικαίωμα να
νιώθουν ευπρόσδεκτοι και εκτιμημένοι στην κοινότητά μας, ανεξάρτητα από φύλο,
θρησκεία, φυλή, ηλικία, εθνικότητα, εμφάνιση ή σεξουαλικό προσανατολισμό.
Συμπεριφορά, σκόπιμη ή μη, που προκαλεί στους άλλους
συμμετέχοντες να αισθάνονται άβολα, να παρενοχλούνται ή να θυματοποιούνται δεν
θα γίνει ανεκτή από τους διοργανωτές.
Αναμένουμε από τα μέλη της κοινότητας του W.A.C να είναι
πραγματικά προσεκτικοί με τους άλλους ανά πάσα στιγμή, χωρίς εξαίρεση. Η μη
ικανοποίηση αυτής της προσδοκίας μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή από την
εκδήλωση, χωρίς ειδοποίηση ή επιστροφή χρημάτων.
Εάν σας κάνουν να νιώθετε άβολα ή το βιώσετε να συμβεί σε
κάποιον άλλο, ενημερώστε μας αμέσως.