Το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress έφτασε και σε θέλουμε
εκεί!

Καλούμε όλους τους λάτρεις του καφέ – είτε είσαι
επαγγελματίας Barista είτε απλά παθιασμένος με τον καφέ – αυτή είναι η στιγμή σου.

Περιορισμένες θέσεις, απεριόριστη διασκέδαση!

Μη χάσεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις στον ενθουσιασμό του
6ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος AeroPress 2023.

Ξεσκόνισε τις μυστικές σου συνταγές, άρπαξε τον μύλο σου και
ετοιμάσου να δημιουργήσεις τον καλύτερο καφέ της ζωής σου. Ψάχνουμε για το
απόλυτα ισορροπημένο φλιτζάνι, γεμάτο γεύση και άρωμα!

Save the date,
διάδωσε το και ετοιμάσου για μια αναμέτρηση όπως καμία άλλη.

Το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress πλησιάζει και ήρθε η
ώρα να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου!

6ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ AEROPRESS 2023

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ>
25.09.2023

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ>
ATHENS COFFEE FESTIVAL
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ, ΓΚΑΖΙ

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ>
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ
(WAC 2023)

World AeroPress Championship

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress δημιουργήθηκε το 2008 από τους Tim Wendelboe και Tim Varney και από τότε έχει γίνει μία από τις πιο συναρπαστικές και μοναδικές πλατφόρμες διαγωνισμού.

Ο νικητής του Ελληνικού Πρωταθλήματος AeroPress 2023 θα κερδίσει την πρόκριση, το αεροπορικό εισιτήριο και τη διαμονή του στη Μελβούρνη της Κανα Αυστραλίας για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress τον Δεκέμβριο του 2023.

1-3 Δεκεμβρίου 2023.

Μελβούρνη, Αυστραλία

Καφέδες του Διαγωνισμού

Στους διαγωνιζόμενους θα δοθεί 7 μέρες πριν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aeropress o καφές με τον οποίο θα διαγωνιστούν στην προκριματική φάση.

Στα προημιτελικά, ημιτελικά και στον τελικό ο καφές θα δοθεί την ημέρα
του διαγωνισμού και τουλάχιστον 15’ πριν ανέβει στο stage ο κάθε διαγωνιζόμενος.

Οι καφέδες της προκριματικής φάσης θα είναι καβουρδισμένοι από την KUDU Coffee!

Επίσημοι κανόνες

Οι κανόνες είναι απλοί.

Οι κριτές θα αξιολογήσουν στα τυφλά, βασιζόμενοι αποκλειστικά στη γεύση και στον καλύτερο τρόπο εκχύλισης με AeroPress. Μέσα από τη διεξαγωγή ενός ανοιχτού και διαφανούς διαγωνισμού, επιδιώκεται να αναδειχθούν αλλά και να βελτιστοποιηθούν οι διαφορετικές τεχνικές που μας προσφέρει η χρήση του AeroPress.

Don't Stress.. Just Press..& Grab your AeroPress!

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023, 11:00 – 20:00

Ο χρόνος προετοιμασίας των διαγωνιζομένων ξεκινά από τις 11:00 π.μ στις 25/9/2023

Athens Coffee Festival Τεχνόπολη, Γκάζι

Αγόρασε το εισιτήριο σου εδώ

Τριάδες Πρώτου Γύρου - AeroPress 2023

Έπειτα από live κλήρωση που έγινε στις 20/09, σας παρουσιάζουμε τις διαγωνιστικές τριάδες του 1ου γύρου και την σειρά που θα διαγωνιστούν.

Κριτές



Athanasios Nikolis

Αθανάσιος Νικολης

Head Roaster, σύμβουλος πράσινου καφέ, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης στην KUDU Coffee Roasters

Εκπαιδευτής, προπονητής και υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού.

Κατέκτησε την 1η θέση στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Barista το 2013 και έφτασε στους ημιτελικούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Barista στη Μελβούρνη την
ίδια χρονιά.
Μετράει ήδη 3 Εθνικά Πρωταθλήματα ως προπονητής σε διαγωνισμούς
Brewers, Roasting και Ibrik.

Sotos Michael

Σώτος Μιχαήλ

Co-owner | Brand Development at Kross Coffee Roasters 

Συνιδρυτής του Kross Coffee Roasters στα Χανιά.

Ασχολείται με τον specialty coffee εδώ και 20 χρόνια και είναι πιστοποιημένος sensory κριτής από την WCC.

Δηλώνει ενθουσιασμένος για την παρουσία του ως κριτής στο φετινό Hellenic AeroPress Championship, και ανυπομονεί
να μοιραστεί την αγάπη και το πάθος του για τον καφέ με όλους τους διαγωνιζόμενους. 

Kostas Kalafatas

Κώστας Καλαφατάς

Owner of Samba Coffee Roasters

Είναι AST Trainer κάτοχος του Q Processing Level 1 και του Coffee Diploma και συγκαταλέγεται στην πρώτη ομάδα που
ασχολήθηκε με το Speciality Coffee στην Ελλάδα.

Το 2003 διοργάνωσε το πρώτο πιστοποιημένο από την SCA Europe σεμινάριο sensory στην Ελλάδα με εισηγητή τον Alf Kramer. Έχει υπηρετήσει τον
χώρο του speciality coffee ως κριτής διαγωνισμών, event coordinator, education
coordinator κ.α.

Κίνητρο του είναι να διαδώσει τον ποιοτικό καφέ σε όσο το
δυνατόν περισσότερο κόσμο!

Stavros Lamprinidis

Σταύρος Λαμπρινίδης

World Certified Judje & AST Trainer

Ένας πρωταγωνιστής στον κόσμο του καφέ, κατέχει τις εκλεκτές θέσεις του Head Barista και Trainer στο Everest, ενώ υπηρετεί επίσης ωςBrand Ambassador για την εταιρία Johny και El Greco.

Με σημαντικές επιτυχίες, όπως η δεύτερη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό Coffee in Good Spirits του 2012 και η πρώτη θέση στο στο παγκόσμιο Ibrik Coffee το 2014, η επιδεξιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη.

Με μια καριέρα που αρχίζει από το 1990 στις υπηρεσίες εστίασης και το bartending, έχει εξελίξει τις δεξιότητές του, αποκτώντας Coffee Diploma, είναι AST Trainer και World Certified Judge. Η επιρροή του είναι αισθητή, αφήνοντας μια ανεξίτηλη επίδραση στην παγκόσμια βιομηχανία του καφέ.

Christos Loukakis

Χρήστος Λουκάκης

QC Manager & AST Trainer at Wisecup Coffee Roasters

Είναι μέλος της ομάδας Wisecup coffee roasters ως QC manager και AST εκπαιδευτής.

Παγκόσμιος πρωταθλητής latte art το 2011 και παγκόσμιος finalist στο
Brewers Cup και Barista το 2012 και 2014.

Το πάθος του, η δουλειά του και το χόμπι του είναι ο καφές
σε όλα του τα στάδια από την καλλιέργεια έως την κατανάλωση.

George Makropoulos

Γιώργος Μακρόπουλος

Coffee Capabilities Lead at Nestle Professional Greece

Ο Γιώργος Μακρόπουλος είναι πιστοποιημένος Q-Arabica Grader από τον οργανισμό CQI με εξειδίκευση στο Post Harvest Processing. Τα τελευταία 15 χρόνια, δουλεύει ως εκπαιδευτής καφέ και είναι πιστοποιημένος AST για όλες τις ενότητες SCA Coffee Skills Program. Επιπλέον, ο Γιώργος
κατέχει προχωρημένες σπουδές στο Coffee Excellence από το Πανεπιστήμιο ZHAW της Ζυρίχης και είναι διαπιστευμένος από την International Bartenders Association ως εκπαιδευτής. Είναι επίσης πιστοποιημένος γευσιγνώστης και σομελιέ κρασιού.

Τα τελευταία χρόνια είναι Coffee Capabilities Lead στη Nestle Professional Greece, όπου εστιάζει στην αισθητηριακή ανάλυση, το νερό για καφέ, τις τεχνικές παρασκευής και το καβούρδισμα. Η αφοσίωσή του στον κόσμο του καφέ λάμπει μέσα από την εκτεταμένη γνώση και τη δέσμευσή του να τη μοιράζεται με άλλους.

Savina Giachgia

Savina Giachgia

Coffee Expert at Nestlé Professional

Το ταξίδι της ξεκινά στην Λάρισα, όπου εργάζεται ως barista σε Specialty coffeeshop της περιοχής. Το 2019 μετακινείται στην Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνοντας θέσεις Head barista και Coffee trainer.

Το 2020 εντάσσεται στο δυναμικό της Nestlé Professional Ελλάδος ως Coffee Expert. Πολύ σύντομα οι γνώσεις της πιστοποιούνται από την SCA, αποκτώντας το Coffee Diploma(2022). Παράλληλα, εστιάζει στο ανερχόμενο θέμα της βιωσιμότητας του καφέ και προχωρά σε περεταίρω
πιστοποιήσεις (SCA, 2022-23), κάνοντάς το μέρος της ειδίκευσής της.

Το πάθος της και η εξειδίκευση στον καφέ φίλτρου την
οδηγούν στη κατάκτηση της 1ης θέσης στο Hellenic Brewers Cup Championship και στη συνέχεια της 2ης θέσης στο World Brewers Cup Championship 2023.

Christos Ntouvas

Χρήστος Ντούβας

Quality Control at Wisecup

Είναι Barista εδώ και 12 χρόνια, με ειδίκευση στον specialty καφέ τα τελευταία 7. Πλέον, εργάζεται στον ποιοτικό έλεγχο στη Wisecup.

Είναι 2 φορές πανελλήνιος πρωταθλητής latte art και ήταν φιναλίστ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Ιουνίο του 2022 στο Μιλάνο.

Giorgos Delichristos

Γιώργος Δεληχρήστος

Co-founder and General Manager at the coffee company Loud Bean.

Ο Γιώργος Δεληχρήστος είναι Συνιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής εταιρείας καφέ Loud Bean, και διατελεί ως περιφερειακός εκπρόσωπος στην Ευρώπη για τις Ninety Plus και τη Volcan Valley by Ninety Plus.

Το 2018, κατέκτησε τον τίτλο του Πανελληνίου πρωταθλητή στον τομέα του καβούρδισματος καφέ, εκπροσωπώντας τη χώρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση.

Η αφοσίωσή του στον καφέ τον οδήγησε σε παραγωγικές χώρες, προκειμένου να εξοικειωθεί από κοντά με τις πρακτικές καλλιέργειας και επεξεργασίας του καφέ. Με συνεχή προσπάθεια, συμμετείχε ενεργά σε πρωτοποριακές μεθόδους και δημιούργησε τη δική του μοναδική διαδικασία επεξεργασίας καφέ.

Nikos Kanakaris

Νίκος Κανακάρης

Training & Q.C. Manager | Sales Manager at Cafeistas, Coffee Republic S.A.

Ο Νίκος Κανακάρης εργάζεται στον κλάδο της εστίασης τα τελευταία 19 χρόνια.

Από το 2012 είναι υπεύθυνος εκπαίδευσης, ποιοτικού ελέγχου και εμπορικής ανάπτυξης στην εταιρεία Coffee Republic S.A. και στο specialty project της, Cafeistas. Είναι πιστοποιημένος SCA Trainer (AST) και
παραδίδει σεμινάρια της SCA από το 2015 έως και σήμερα.

Συμμετέχει ενεργά στους
διαγωνισμούς καφέ της SCA, όντας φιναλίστ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Barista για 4 χρονιές (2015,2016,2017, 2020).

Παράλληλα, έχει υπάρξει ενεργό μέλος στις ομάδες των Γαλλία και Ιταλία στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Barista στο Δουβλίνο το 2016 και στη Σεούλ το 2017, αντίστοιχα.

Dimitris Pantelis

Δημήτρης Παντελής

Roasting Development & Quality Control at Samba Coffee Roasters

Το 2009, ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της εστίασης. Το
2014, ακολούθησε το ρεύμα της specialty κουλτούρας και δραστηριοποιήθηκε ως
Barista σε coffee shops
της Αθήνας μέχρι το 2018.

Από τότε και μέχρι σήμερα, εργάζεται για την εταιρία
Samba Coffee Roasters.

Ο κύριος ρόλος του στην εταιρία είναι το roasting development και το quality
control και είναι επικεφαλής του training για τα συνεργαζόμενα καταστήματα καθώς
και εισηγητής SCA σεμιναρίων ως AST.

Dimitris Karampas

Δημήτρης Καραμπάς

HeadBarista Trainer & Quality Control Responsible at Qualita Unica

Με πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στον specialty καφέ, ο Δημήτρης είναι δύο
φορές πρωταθλητής στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Cezve Ibrik και δύο φορές φιναλίστ
στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cezve Ibrik.

Είναι εκπαιδευτής με πιστοποίηση AST και έχει παραδώσει εργαστήρια σε σπουδαία
φεστιβάλ καφέ σε όλο τον κόσμο, όπως το Σικάγο, το Λονδίνο, τη Βοστώνη, τη Νέα
Υόρκη, το Βερολίνο και το Μιλάνο, μεταξύ άλλων.

'Είμαι βαθιά συγκινημένος που συμμετείχα στο πρώτο πρωτάθλημα Aeropress το 2016
και τώρα έχω την ευκαιρία να επιστρέψω 7 χρόνια αργότερα ως κριτής. Αυτό δεν θα
μπορούσε να ήταν δυνατό χωρίς τα υψηλά πρότυπα οργάνωσης και την άψογη εκτέλεση
που παρέχει η KUDU Coffee Roasters για αυτήν την εκδήλωση.'

Official Sponsor

Sponsors & Supporters

Official Media Partners

Κώδικας δεοντολογίας

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress υπάρχει για να φέρει κοντά
ανθρώπους που αγαπούν τον καφέ σε ένα ανοιχτό, χωρίς αποκλεισμούς και
διασκεδαστικό περιβάλλον. Λαμβάνοντας μέρος, συμφωνείτε να τηρείτε αυτήν την αποστολή
και να τηρείτε τον Κώδικα Δεοντολογίας μας:

Πιστεύουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν δικαίωμα να
νιώθουν ευπρόσδεκτοι και εκτιμημένοι στην κοινότητά μας, ανεξάρτητα από φύλο,
θρησκεία, φυλή, ηλικία, εθνικότητα, εμφάνιση ή σεξουαλικό προσανατολισμό.

Συμπεριφορά, σκόπιμη ή μη, που προκαλεί στους άλλους
συμμετέχοντες να αισθάνονται άβολα, να παρενοχλούνται ή να θυματοποιούνται δεν
θα γίνει ανεκτή από τους διοργανωτές.

Αναμένουμε από τα μέλη της κοινότητας του W.A.C να είναι
πραγματικά προσεκτικοί με τους άλλους ανά πάσα στιγμή, χωρίς εξαίρεση. Η μη
ικανοποίηση αυτής της προσδοκίας μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή από την
εκδήλωση, χωρίς ειδοποίηση ή επιστροφή χρημάτων.

Εάν σας κάνουν να νιώθετε άβολα ή το βιώσετε να συμβεί σε
κάποιον άλλο, ενημερώστε μας αμέσως.

Let's Talk Sponsorship

Ενδιαφέρεστε να στηρίξετε την εκδήλωσή μας; Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω.