Brewing

Clever Dripper

Το Clever Dripper είναι ένα dripper πλήρους εμβάπτισης. Η παρασκευή με εμβάπτιση σημαίνει ότι οι κόκκοι του καφέ βυθίζονται πλήρως στο νερό και είναι μια αρκετά εύκολη μέθοδος παρασκευής. Η βαλβίδα στο κάτω μέρος του σκεύους σας δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστείτε με τον χρόνο επαφής για να σας δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά καβουρδισμένους καφέδες ώστε να αποδώσει ένα πολύ ισορροπημένο αποτέλεσμα.

WHAT YOU NEED

BREW TIME

3-4:30 minutes

Clever Dripper

Χάρτινο φίλτρο

Μύλος Άλεσης

Καβουρδισμένος  καφές (15 gr)

Βραστήρας

Ζεστό φιλτραρισμένο νερό (90-94C)

Ζυγαριά

Χρονόμετρο

Κανάτα / κούπα

Bamboo stick / κουτάλι

BREWING STEPS

Θερμάνετε το φιλτραρισμένο νερό στους 93 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετήστε το χάρτινο φίλτρο στο Clever Dripper και βρέξτε με τουλάχιστον 150 γραμμάρια ζεστό νερό, θερμαίνοντας ταυτόχρονα την κούπα σας. Αφαιρέστε το νερό από την κούπα σας. Μετρήστε 15 γραμμάρια καφέ και αλέστε τον σε ρύθμιση μεσαίας άλεσης.

Τοποθετήστε το Clever Dripper σε ζυγαριά και πάρτε απόβαρο. Προσθέστε τον καφέ σας και ανακινήστε  ομαλά αγγίζοντας το Clever Dripper με το χέρι σας. Πάρτε ξανά απόβαρο.

Ξεκινήστε το χρονόμετρο και προσθέστε απευθείας 250gr ζεστό νερό. Ανακατέψτε με την φορά του ρολογιού 5 φορές.

Τοποθετήστε το καπάκι ώστε να μην χαθεί η θερμοκρασία και τα αρώματα. Περιμένετε 1:30

Μετά από 1:30, τοποθετήστε το σκεύος πάνω στην κανάτα ή την κούπα σας ώστε να γίνει η εκχύλιση του καφέ. Ο καφές θα πρέπει να είναι έτοιμος στα 3:30.

Αφαιρέστε το σκεύος και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Σερβίρετε και απολαύστε!

Brewing steps

Drag to see all steps
01

Place the filter into the brewer

02

Rinse the Paper filter

03

Weight the coffee grounds (15gr)

04

Pour hot Water (92C)

05

Stir Gently for 3”

06

Extract in a server

07

Enjoy