Brewing

Espresso

Η εξαγωγή υπέροχου εσπρέσο μπορεί να απαιτεί λίγη εξάσκηση και σίγουρα θα χρειαστεί κάποιος πειραματισμός, αλλά όλα είναι μέρος της διασκέδασης. Η άλεση, το βάρος και ο χρόνος είναι βασικοί παράγοντες κατά την εξαγωγή του εσπρέσο και πιθανότατα θα πρέπει να προσαρμόσετε ένα ή περισσότερα από αυτά τα στοιχεία αρκετές φορές για να βρείτε το τέλειο. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε περίπου 18 έως 20 γραμμάρια, ανάλογα με το filter basket που διαθέτετε, τον καφέ και πόσες μέρες είναι καβουρδισμένος.

WHAT YOU NEED

BREW TIME

20-30 seconds

Μηχανή espresso

Μύλος άλεσης

Μεσαία άλεση καβουρδισμένο καφέ

Πατητήρι

 Εργαλείο ισοκατανομής (προαιρετικά)

Ζυγαριά

Πετσέτα

Δοσομετρητής

Δοχείο απόρριψης καφέ

Χρονόμετρο

Φλιτζάνι espresso

BREWING STEPS

Αφαιρέστε το κλείστρο από την κεφαλή του μηχανήματος espresso και καθαρίστε προσεκτικά με μια πετσέτα το καλάθι φίλτρου. Τοποθετήστε τώρα το κλείστρο σε ζυγαριά και μετρήστε το βάρος.

Καθαρίστε την κεφαλή τουλάχιστον για 3 δευτερόλεπτα με ζεστό νερό.

Γεμίστε το μύλο σας με μεσαία καβουρδισμένο καφέ (8-15 ημέρες καβουρδισμένο) και αλέστε 18-20 γραμμάρια στο καλάθι. Η εξαγωγή πρέπει να είναι περίπου 30 δευτερόλεπτα για έναν διπλό εσπρέσο, οπότε ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε λίγο τις ρυθμίσεις άλεσης για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο ισοκατανομής ή το δάχτυλό σας για να διανείμετε τέλεια τον καφέ στο filter basket για καλύτερη εκχύλιση. Παρακαλώ μην χτυπάτε το πατητήρι στο κλείστρο ή το κλείστρο οπουδήποτε αλλού.

Μετά την ισοκατανομή τοποθετήστε τον κλείστρο σε μια επίπεδη επιφάνεια και τοποθετήστε το πατητήρι πάνω από τον αλεσμένο καφέ και πιέστε κάθετα.

Τοποθετήστε το κλείστρο στην κεφαλή προσεκτικά και ξεκινήστε την ροή. Χρησιμοποιήστε χρονόμετρο για να ελέγξετε τον βαθμό άλεσης. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζυγαριά για να μετρήσετε το βάρος . (50 gr για διπλό εσπρέσσο).

Σταματήστε την εκχύλιση και ελέγξτε το χρονόμετρο. Στα 30 δευτερόλεπτα περίπου η εκχύλιση θα πρέπει να έχει τελειώσει. Πριν να δοκιμάσετε θα πρέπει να δείτε ότι έχετε μια ωραία αρωματική κρέμα.

Περιστρέψτε καλά ή χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να σπάσετε την κρέμα και να απολαύσετε το εσπρέσσο σας.

Brewing steps

Drag to see all steps
01

clean  portafilter

02

Grind coffee beans

03

Weight 18 grams

04

Tamp evenly using a Tamper

05

Flash some water for 3-4”

06

place and extract for 22-30”

07

Enjoy