V60 Dripper
Αυτή η μέθοδος παρασκευής χρησιμοποιείται αρκετά στην αγορά καφέ. Το όνομά της προήλθε από τη γωνία 60 μοιρών που σχηματίζει το σχήμα V. Σπειροειδείς αυλακώσεις που βρίσκονται γύρω από το εσωτερικό, υποστηρίζουν την εξαγωγή και την κίνηση του χάρτινου φίλτρου. Η τρύπα στο κάτω μέρος σας δίνει τον έλεγχο του χρόνου παρασκευής σας. Η διήθηση χαρτιού επιτρέπει τη διέλευση μερικών από τα έλαια του καφέ, δίνοντας καλύτερη υφή και ένα πραγματικά καθαρό και ισορροπημένο φλιτζάνι.
V60 Dripper
Φίλτρο χαρτιού V60
Αλεσμένος καφές 15γρ
Ζεστό νερό (92C)
Ζυγαριά
Χρονόμετρο
Κανάτα
BREWING STEPS
Θερμαίνετε το νερό σας (92C) και αλέστε τον καφέ σας ακριβώς πριν την παρασκευή σας, σε μέτρια ρύθμιση άλεσης.
Τοποθετήστε το χάρτινο φίλτρο στο V60 σας και προθερμάνετε το με ζεστό νερό μέσα στο δοχείο που θα χρησιμοποιήσετε για τη εκχύλιση σας, προκειμένου όχι μόνο να απαλλαγείτε από τη γεύση του χαρτιού αλλά και να ζεστάνετε την κανάτα σας.
Αφαιρέστε το ζεστό νερό από το δοχείο, προσθέστε τον καφέ και τοποθετήστε το στη ζυγαριά.
Πάρτε απόβαρο. Διανείμετε τον καφέ στο κέντρο του V60 και δώστε ένα απαλό σπρώξιμο για να τον ισιώσετε.
Χρησιμοποιήστε 36 γραμμάρια νερού, προσπαθώντας να καλύψετε όλο τον αλεσμένο καφέ και αφήστε το να μείνει σε επαφή για 30 δευτερόλεπτα. Εάν ο καφές είναι φρέσκος, το κρεβάτι πρέπει να διογκωθεί.
Μετά από 30 δευτερόλεπτα, ρίχνετε νερό συνεχόμενα, αργά και δεξιόστροφα, προσθέτοντας νερό κάθε 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να φτάσετε στα 250gr νερού.
Η απόσταξη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 3 λεπτά.
Όταν τελειώσει, αφαιρέστε το σκεύος ,αφήστε τον καφέ να αναπνεύσει για λίγα δευτερόλεπτα, σερβίρετε και απολαύστε.