Previous Next

Γνωριστήκαμε σε μια κατασκήνωση, όταν ήμασταν παιδιά. Μεγαλώνοντας ο καθένας πήρε το δρόμο του, όμως η φιλία μας κράτησε μέσα στα χρόνια. Ο Νίκος, ο Χρήστος και ο Τρύφωνας, ο καθένας με διαφορετική επαγγελματική δραστηριότητα, είχαμε να μοιραστούμε εκτός από τις κοινές παιδικές αναμνήσεις και την αγάπη μας για τον καφέ.


Όταν ανακαλύψαμε ότι ο καφές θα μπορούσε να ενώσει την επαγγελματική μας πορεία, ξέραμε μέσα μας ότι δε θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε με έναν οποιοδήποτε καφέ. Αποφασίσαμε λοιπόν να συνεργαστούμε ώστε να καβουρδισουμε και να δημιουργήσουμε καφέδες ανώτερης ποιότητας. 


Είχαμε πολλά να μάθουμε, να εξερευνήσουμε, να πειραματιστούμε με διάφορες ποικιλίες και επεξεργασίες καφέ, με σκοπό να αποκτήσουμε την τεχνογνωσία και να δημιουργήσουμε το δικό μας roastery, όπου και ήταν το ποιοτικό στοίχημα που βάλαμε όταν ξεκινούσαμε τη νέα μας επιχείρηση.

Κάπως έτσι λοιπόν, γεννήθηκε η Kudu Coffee Roasters, η οποία πήρε το όνομά της από τα KUDU, δηλαδή τις Αιθιοπικές αντιλόπες που σύμφωνα με ένα διάσημο μύθο ήταν τα πρώτα ζώα που ανακάλυψαν και έφαγαν τον κόκκο του καφέ στην Αβησσυνία το 300μ.Χ, τη σημερινή Αιθιοπία. 


Το ταξίδι σε χώρες που ευδοκιμεί ο καφές, αναζητώντας ξεχωριστές ποικιλίες και εκλεκτούς κόκκους είναι η βάση για έναν καλό καφέ. Έτσι, αποφασίσαμε να επισκεπτόμαστε ακόμα και μικρά χωριά με μικρές παραγωγές ώστε να προμηθευτούμε κάτι μοναδικό. Γευόμαστε όλες τις σοδειές των παραγωγών πριν καν συσκευαστούν για να ταξιδέψουν.

 Όμως, η δουλειά μας δεν σταματά στην εύρεση ενός εξαιρετικού κόκκου. Ο specialty καφές χρειάζεται αφοσίωση και φροντίδα σε κάθε στάδιο.

Κάθε βήμα για να φτάσει ο καφές από το καφεόδεντρο στη συσκευασία είναι σημαντικό για εμάς. Από τη στιγμή που φτάνουν οι κόκκοι στις εγκαταστάσεις μας, αναζητάμε το ιδανικό roasting προφίλ για την κάθε ποικιλία, ώστε να διασφαλίσουμε ένα άριστο τελικό προϊόν. Όλοι οι καφέδες καβουρδίζονται on demand, καθώς θέλουμε κάθε πελάτης μας να λαμβάνει φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ, από τον οποίο ξεχειλίζουν αρώματα και γεύσεις. 

 Ξεκινήσαμε φτιάχνοντας τρία βασικά χαρμάνια όπου τροφοδοτούσαν μαγαζιά στην ελληνική επικράτεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα φτάσαμε να έχουμε πάνω από 30 καφέδες από διαφορετικές προελεύσεις ανά τον κόσμο.

 Το 2017, μια χρονιά ορόσημο για την εταιρία, αποφασίστηκε η καθετοποιημένη ανάπτυξη στην παραγωγή και η μετεγκατάσταση της στην Λυκόβρυση Αττικής όπου πλέον 4πλασίασε τον όγκο παραγωγής. Σήμερα προμηθεύουμε περισσότερα από 250 σημεία λιανικής και χονδρικής πώλησης καφέ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 


Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα προϊόντα μας εξάγονται και εκτός Ελλάδας, σε πάνω από 10 χώρες στο εξωτερικό, όπως το Κατάρ, το Μπαχρέιν, το Hong Kong, το Λουξεμβούργο, την Πολωνία,  την Βαρσοβία, το Βερολίνο και το Λονδίνο . Είναι πολύ ευχάριστο να ταξιδεύεις εκτός της χώρας σου και να αντικρίζεις το καφέ σου στα ράφια ή να πίνεις ένα espresso σε ένα coffee shop.

Όλη η ομάδα μας βάζει καθημερινά το πάθος και το μεράκι της για να δημιουργήσει ένα καφέ προσεγμένο σε κάθε του βήμα, γεγονός που έχει αναγνωριστεί σε πανελλήνιο επίπεδο.

 Κάθε χρόνο η εταιρεία μας συμμετέχει στους πανελλήνιους διαγωνισμούς καφέ. Έχουμε πάρα πολλές διακρίσεις τα τελευταία χρόνια. Φέτος κατακτήσαμε τον τίτλο του Πανελλήνιου Πρωταθλητή Roasting, του Πανελλήνιου Πρωταθλητή στον καφέ φίλτρου, όπως και του Πανελλήνιου Πρωταθλητή στον καφέ στο μπρίκι. Τι πιο σπουδαίο να επιβραβεύονται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς για τους barista της εταιρείας σου!

 Σκοπός μας είναι να έχουμε πάντα ένα ποιοτικό αποτέλεσμα που ξεχωρίζει και μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. 

 Μπορεί να χρειαζόμαστε μόνο μερικά λεπτά για να πιούμε έναν καφέ, αλλά για εμάς στην Kudu Coffee ο καφές είναι μια ολόκληρη ιδεολογία, στην οποία συμβάλλουν δεκάδες άνθρωποι, από τον παραγωγό μέχρι τον barista, οι οποίοι εργάζονται για ένα μοναδικό κοινό σκοπό. Να πάνε την απόλαυση του καφέ σε άλλο level!


Μπορείς να βρεις και να δοκιμάσεις τους καφέδες μας εδώ